spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeSemnalul Bălți pentru Maia Sandu

Semnalul Bălți pentru Maia Sandu

-

Vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber a provocat surpriza alegerilor de duminică, 21 noiembrie, de la Bălți pentru funcția de primar, câștigând detașat scrutinul, potrivit datelor preliminare ale CEC.Marina Tauber a obținut 47,93% din voturi, fiind urmată, la mare distanță, de fostul primar interimar al orașului – care a candidat ca independent – Nicolai Grigorișin, cu 20,93% din voturi. Urmează un tur de balotaj, transmite Radio Europa Liberă.

Dumitru Pelin, director al site-ului nordnews.md, a explicat la Radio Europa Liberă:Apariția Marinei Tauber pe ultima sută de metri a reușit să fragmenteze stânga, vorbim de candidatura Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) Alexandr Nesterovschi și candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a fost coechipier al liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, fostul primar al municipiului Bălți. Dreapta a suferit un eșec.În primul rând, de ce? A venit acel contract cu Gazprom sau majorarea tarifelor la gaze, majorarea tarifelor la combustibili, vorbim de motorină, benzină, dar și gaz lichefiat și asta a lovit foarte mult în opțiunea alegătorilor de dreapta. Ei au spus: „Da, am votat pentru lupta cu corupția, pentru vremuri mai bune, pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție corectă”, dar majorarea tarifelor le-a dat peste cap această opțiune.Marina Tauber a folosit în această campanie toate resursele ce țin de media, de acea metodologie a door-to-door, ea a reușit să vină în unele curți ale blocurilor nu doar o singură dată, dar de două sau trei ori, a vorbit atât în limba română, cât și în rusă, a avut o echipă foarte bine organizată, ceea ce le-a lipsit candidaților de dreapta și de stânga. (…) La ce am asistat în iulie a fost un vânt al schimbărilor, rezultatul de astăzi pe care l-a înregistrat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate Boris Marcoci este un semnal de alarmă care nu trebuie să fie neglijat de Chișinău.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...