spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăActualitateSeismologul care a prezis cutremurele devastatoare din Turcia și Siria anunță un...

Seismologul care a prezis cutremurele devastatoare din Turcia și Siria anunță un „mega-cutremur”

-

Seismologul Frank Hougerbits, care a avertizat cu privire la un cutremur devastator în Turcia și Siria, a declarat pe canalul YouTube Solar System Geometry Survey (SSGEOS) că noi cutremurări ar putea afecta teritoriile rusești din Orientul Îndepărtat în martie.

- Reclama -

Potrivit cercetătorului, din cauza convergenței geometriei critice a Pământului, Mercur și Saturn pe 2 și 5 martie, deja pe 3-4 martie sau 6-7 martie, Pământul poate fi lovit de un „mega-cutremur” cu o magnitudine de 8,5 și mai mare.

„O fluctuație mult mai evidentă a marcat din nou Pacificul de Vest . Din Kamchatka, Insulele Kuril și Japonia în nord, peste Filipine și, de asemenea, peste Sulawesi , Halmahera, poate chiar peste Marea Banda, Indonezia. Ar putea deveni semnificativă prin 3 sau 4 martie”, a spus Hougerbits.

„Prima săptămână a lunii martie va fi foarte importantă. S-ar putea să vedem un eveniment seismic puternic sau foarte puternic. Acesta este ceva care ar trebui să pună pe toată lumea în alertă maximă. Dacă vă aflați într-o zonă predispusă la cutremur, aveți întotdeauna nevoie de un plan de urgență pentru cutremur. . Indiferent de prognoză, ai nevoie de un plan de cutremur. Când pământul începe să tremure, ar trebui să poți ieși foarte repede din casă sau din clădire. Acest lucru va salva vieți”, a explicat omul de știință.Pe 3 februarie, Hoogerbits a prezis că „mai devreme sau mai târziu” în sudul Turciei, la granița cu Siria , va avea loc un astfel de dezastru cu magnitudinea 7,5.Cutremurele cu magnitudinea 7,7 și 7,6 s-au produs pe 6 februarie cu un interval de nouă ore în provincia Kahramanmaras din sud-estul Turciei. Cutremurele, urmate de sute de replici, au fost resimțite în 11 provincii ale țării și state învecinate, inclusiv în Siria  Autoritățile au spus că a fost „catastrofa secolului” fără precedent. Numărul deceselor în urma cutremurelor a depășit 45.000, potrivit Biroului pentru Managementul Urgențelor (AFAD).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img