Șeful Trezoreriei americane cere REDUCEREA DATORIEI Greciei

0
235

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, care a discutat marți la telefon cu ministrul elen de finanțe, Euclid Tsakalotos, a invitat din nou creditorii internaționali să reducă povara datoriei Greciei, potrivit unui purtător de cuvânt al Trezoreriei, citat de AFP, conform Agerpres.

Salutând adoptarea reformelor în curs, Jack Lew a reiterat „importanța pentru comunitatea internațională să își respecte angajamentele de a plasa datoria greacă pe o traiectorie viabilă printr-o reducere a acesteia, cu condiția ca Grecia să continue să întreprindă reforme”, a afirmat sursa amintită.

Euclid Tsakalotos a început vineri un turneu de șase zile în Europa pentru a discuta cu omologii săi despre necesitatea de a demara discuțiile asupra reducerii datoriei Atenei.

În iulie, Grecia a acceptat al treilea plan de ajutorare internațională în cinci ani, în valoare de 86 de miliarde de euro, și în schimb a lansat numeroase reforme economice și sociale.

Reprezentanții creditorilor — Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană, Mecanismul European de Stabilitate, Fondul Monetar Internațional — vor reveni la Atena cu începere de la 18 ianuarie pentru a face o primă evaluare a progreselor înregistrate în ultimele șase luni.