spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeȘeful Statului Major american: Va fi "foarte dificil" să fie alungată până...

Șeful Statului Major american: Va fi „foarte dificil” să fie alungată până la sfârşitul anului armata rusă de pe teritoriul Ucrainei

-

Va fi „foarte dificil” să fie alungată până la sfârşitul anului armata rusă de pe teritoriul Ucrainei, a afirmat vineri şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley, în cursul unei conferinţe de presă la baza americană Ramstein, în Germania, relatează AFP și Agerpres.

- Reclama -

„Din punct de vedere militar, îmi menţin ideea că va fi foarte dificil de expulzat forţele ruse din toate zonele ocupate ale Ucrainei”, a declarat generalul Mark Milley, în finalul reuniunii ţărilor aliate ale Kievului care au discutat despre sprijinul suplimentar necesar de a fi acordat Ucrainei. „Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Dar va fi foarte, foarte dificil”, a insistat el.

Este de asemenea foarte posibil „pentru ucraineni să desfăşoare o ofensivă semnificativă cu scopul de a elibera cât mai mult posibil din teritorii”, a adăugat generalul american. Însă „aceasta va depinde de livrări de echipamente şi de antrenamente”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img