Șeful spionajului extern rusesc acuză CIA: Ar urma să fie arestat sau chiar rănit sau ucis unul dintre clericii cu autoritate ai Bisericii Catolice din Belarus

0
104

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat că Washingtonul participă activ la fragilizarea situației din Republica Belarus, relatează ”Rossiiskaia Gazeta” conform Vești din Rusia.

În comunicatul difuzat de Biroul de presă al SVR se arată că instructori din SUA folosesc, pe teritoriul republicii, ”metode dintre cele mai lipsite de scrupule”, pentru a destabiliza situația. Potrivit textului, este vorba de ”specialiști” americani din CIA, Pentagon și din Departamentul de Stat.

”Statele Unite folosesc metodele cele mai lipsite de scrupule, pentru a destabiliza situația din Belarus. Lucrând cu opoziția belorusă, americanii își concentrează atenția pe creșterea activității aripii de forță a acesteia din rândul naționaliștilor radicali. Departamentul de Stat depune eforturi pentru atragerea, în acțiuni de protest, a elementelor extremiste”, se precizează în materialul difuzat de SVR.

Pe baza informațiilor primite, Serviciul de Informații Externe al Rusiei anunță că Washingtonul intenționează să implice comunitățile catolice din Belarus în acțiuni antiguvernamentale. Mai mult, SVR dispune de date privind pregătirea unei provocări cu rezonanță în Belarus.

Din datele de care dispunem reiese că, prin adversarii actualelor autorități ale Republicii Belarus, fugiți în străinătate și cu tendințe extremiste, se pune la cale planul unei provocări cu rezonanță, în cadrul căreia ar urma să fie arestat, sau chiar rănit sau ucis unul dintre clericii cu autoritate ai Bisericii Catolice.  Aceasta, în speranța că, astfel, se vor amplifica sentimentele antiguvernamentale printre catolici, determinându-i să participe mai activ la protestele de stradă”, se menționează în declarația lui Serghei Narîșkin.