spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeȘeful spionajului extern danez, arestat

Șeful spionajului extern danez, arestat

-

Șeful serviciului danez pentru informații externe, Lars Findsen, a fost arestat preventiv pentru rolul său într-un dosar care se referă la scurgerea unor informații strict secrete, scrie presa locală, potrivit Reuters.

- Reclama -

Patru actuali și foști angajați de la două dintre serviciile daneze de informații au fost reținuți în luna decembrie pentru scurgerea unor informații strict secrete. Cu toate acestea, Lars Findsen este singurul care va rămâne în custodia autorităților în continuarea cercetărilor.

Autoritățile daneze au oferit puține detalii despre dosar, iar acesta este instrumentat în spatele ușilor închise, ceea ce înseamnă că acuzațiile și natura informațiilor vizate nu au fost dezvăluite publicului.

„Vreau ca acuzațiile să fie prezentate și pledez nevinovat. Este o adevărată nebunie”, a declarat Lars Findsen în marja audierilor.

Invocând surse anonime, jurnaliștii de la televizunea publică DR susțin că dosarul se referă la scurgerea unor informații clasificate în presa daneză.

DR relata în 2020 că Serviciul danez de informații pentru apărare a împărtășit informații brute cu Agenția națională americană de securitate (NSA), care astfel ar fi intrat în posesia unor date și corespondențe private ce aparțineau cetățenilor danezi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...