spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeȘeful serviciului veterinar din Israel: Scandalul ouălor, „o amenințare teribilă pentru sănătatea...

Șeful serviciului veterinar din Israel: Scandalul ouălor, „o amenințare teribilă pentru sănătatea umană, care este mai probabilă decât focarele de coronavirus”

-

Medici veterinari de renume din cadrul Ministerul israelian al Agriculturii avertizează cu privire la creșterea cotei pentru vânzarea ouălor de la fostele ferme de păsări pentru a face față lipsei de ouă din magazine. Ei avertizează că acest lucru ar putea duce la o epidemie, transmite siteul israelian în limba ronână Anima News.

Dr. Tamir Goshen, șeful serviciului veterinar, și dr. Ram Katz, veterinar șef de păsări, au trimis o scrisoare ministrului Agriculturii, Tsakhi Anegbi, în care au avertizat despre „o amenințare teribilă pentru sănătatea umană, care este mai probabilă decât focarele de coronavirus”.
Recent, Consiliul Fermelor de Păsări a decis să crească cumpărăturile de ouă de la fermele vechi și a recomandat începerea importurilor de ouă pentru a satisface cererea pentru aceste produse.
Duminică, ziarul israelian ”Ha Yom” a publicat o scrisoare a directorului general al Ministerului Agriculturii, Shlomo Ben-Eliyahu, către ministrul Hanegbi, solicitându-i să respingă recomandările Consiliului.

Veterinarii subliniază condițiile cumplite în care sunt crescuți puii la fermele vechi. Găinile au un spațiu de 10 ori mai mic decât permite legea de bunăstare a animalelor. Dacă se mărește cota, pentru serviciul veterinar va fi mult mai dificil să controleze calitatea și distribuția ouălor în întreprinderile comerciale.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...