spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeDirectorul Institutului Rus de boli transmisibile: Spitalizarea bolnavilor cu forme ușoare de...

Directorul Institutului Rus de boli transmisibile: Spitalizarea bolnavilor cu forme ușoare de COVID-19 poate fi periculoasă

-

Pentru bolnavii care prezintă forme ușoare ale infecției cu noul coronavirus, spitalizarea poate fi periculoasă, a declarat directorul Institutului pentru Parazitologie Medicală, Boli Tropice și Transmisibile, profesorul Academiei Ruse, Aleksandr Lukașev conform Vești din Rusia.

Potrivit spuselor sale, cea mai corectă soluție este, în astfel de cazuri ușoare, tratarea bolnavilor la domiciliu. Spitalizarea ascunde pericolul unei noi infectări.

- Reclama -

”În plus, pneumonia intraspitalicească este mult mai periculoasă decât extraspitalicească, pentru că acolo sunt bacterii rezistente la antibiotice”, explică academicianul.

În acest context, deputatul Nikolai Govorin, adjunctul Comisiei pentru sănătate din Duma de Stat, a declarat că numai menținerea restricțiilor și a regimului de autoizolare, inclusiv în perioada sărbătorilor de 1 Mai, va permite ruperea lanțului epidemiologic și reducerea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

”Altă metodă nu există. Din păcate, la noi evoluția nu este deocamdată una pozitivă. Oamenii au obosit, nu este ușor să trăiești în condiții de autoizolare. Dar trebuie să rezistăm încă puțin, pentru a avea garanția că evoluția va începe să scadă”, a spus politicianul rus, citat de RIA Novosti.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...