spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriSeful serviciilor secrete maghiare anunta planurile in Romania: Tinta bazinul carpatic, SUA...

Seful serviciilor secrete maghiare anunta planurile in Romania: Tinta bazinul carpatic, SUA se implică activ în politica internă a României, Bucurestiul are un spionaj bun la Bruxelles

-

În calitate de șef al cancelariei premierului ungar Viktor Orba, Janos Lazar este practic șeful comunității de informații al Republicii Ungare (spionajul este condus direct de Istvan Pasztor, fost atașat militar la ambasada Ungariei la Washington).

Lazar a facut declaratii explozive intr-o alocutiune in Parlamentul maghiar. In acelasi timp s-a anuntat o crestere a bugetelor spionajului maghiar.

ROMANIA DUCE O CAMPANIE IN JUSTITIE IMPOTRIVA ETNICIILOR MAGHIARI

Conform cotidianul.ro care citeaza presa maghiara, Janos Lazar a tinut recent un discurs in Parlamentul de la Budapesta cu prilejul reorganizarii serviciilor secrete maghiare afirmand că autoritățile române îi acuză pe etnicii maghiari din România de ”infracțiuni închipuite” și că Ministerul Justitiei de la București are o agendă anti-ungară clară care ar afecta inclusiv libertatea religioasă a maghiarilor. Lazar susține că ”în spatele vălului transparenței și al justiției”, guvernul român duce o campanie împotriva bisericilor maghiare.

SUA SE IMPLICA ACTIV IN POLITICA INTERNA A ROMANIEI

”Știm că Statele Unite se implică activ în politica internă a României. Acum nu putem estima dacă activitățile (anti-ungare ale României) sunt rezultatul colaborării cu Statele Unite, dar încercăm să înțelegem ce anume, dacă pot să mă exprim astfel, se întâmpla acolo”, a mai spus Lazar.

ROMANIA SPIONEAZA LA BRUXELLES MAI BINE CA UNGARIA

Janos Lazar a declarat că Ungaria nu și-a spionat aliații, așa cum au făcut Statele Unite, însă pentru Budapesta este esențial să cunoască modul în care sunt luate deciziile în cadrul UE. Oficialul ungar susține că România și Slovacia au făcut lobby cu succes la Bruxelles pentru ca au o rețea de spioni bine angrenată la vârful UE, în timp ce Ungaria suferă la acest capitol.

Janos Lazar a mai declarat că principala provocare pentru spionajul ungar ține de schimbările radicale produse în regiune de conflictul dintre Rusia și Ucraina,.

Lazar a mai punctat o prioritate a spionajului ungar – bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care va deveni, în opinia lui, un subiect fierbinte în următorii zece ani. Prin urmare, spionajul de la Budapesta va desfășura operațiuni pentru apărarea intereselor comunității maghiare din regiune.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...