spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeȘeful PSD: Aruncăm drapelul României în ridicol. Demersul AUR a fost "o...

Șeful PSD: Aruncăm drapelul României în ridicol. Demersul AUR a fost „o manipulare”

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că protestul organizat de AUR, miercuri, în faţa Parlamentului reprezintă un „abuz” al liderului formaţiunii, George Simion, precizând că membrii şi simpatizanţii acestui partid „copiază” comportamentul inventat de USR.

- Reclama -

„La toate aceste manifestări, aţi văzut, se foloseşte foarte mult drapelul României. Un lucru grav, pentru că aruncăm drapelul României într-un ridicol, mai punem şi însemnele partidelor pe drapelul României. Mi se pare că e şi o lege în Parlament şi poate o votăm cât mai repede, ca nimeni să nu mai pună vreun însemn pe drapelul României. În al doilea rând, copiază ce au inventat cei de la USR. Aduceţi-vă aminte, aceste manifestări erau şi în interiorul Parlamentului şi făcute în stradă de către USR. Se copiază acest comportament. Nu duce la ceva bun acest comportament. În primul rând e atributul Parlamentului de a legifera, de a vota. Există dezbateri în comisii. În cazul în care agresezi parlamentarii, atunci se vor ţine comisiile online şi nu mai există pericolul de o agresiune fizică”, a afirmat Ciolacu, într-o emisiune, miercuri seara, la România TV.

Liderul PSD consideră că demersul AUR a fost „o manipulare”.

„Cred că este o mare manipulare. Numărul meu de telefon mi-a fost trimis şi mie de către alte persoane. ‘Sunaţi-l pe Ciolacu!’ şi zic: ‘Dacă nu vă supăraţi, este numărul meu'”, a adăugat Ciolacu relatând că a discutat cu persoana care l-a sunat şi care i-a mărturisit că nu a citit legea, dar că a aflat din social media că „ni s-ar fura copiii”.

El a precizat că PSD a fost implicat, prin senatorul Titus Corlăţean, în recuperarea unor copii români din străinătate.

„Niciodată nu vom accepta aşa ceva (despărţirea copiilor de familii – n.r.). Este un jalon prins în PNRR, a trecut, s-au făcut foarte multe amendamente, fiindcă întotdeauna ei prezintă cum era legea propriu-zisă. Pe urmă, modificările le uită toată lumea. Este un stil politic, unele partide aşa funcţionează, cu manipulare şi intoxicarea unor persoane. (…) Noi am câştigat acest drept, şi eu, şi dumneavoastră, şi copiii noştri, de a ieşi şi de a ne manifesta în stradă şi ţin foarte mult la acest drept. Până la violenţă e cale lungă”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, la protest „nu au fost probleme majore” şi „nu s-au depăşit limitele”, dar îi consideră vinovaţi pe cei care recurg la violenţă.

Marcel Ciolacu a menţionat că are cu preşedintele AUR o comunicare instituţională, dar un dialog cu liderul AUR nu a fost stabilit.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img