spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriȘEFUL PSD ARE ANTECEDENTE CU CENZURA: Liviu Dragnea a vrut să interzică...

ȘEFUL PSD ARE ANTECEDENTE CU CENZURA: Liviu Dragnea a vrut să interzică un ziar din Teleorman

-

Liviu Dragnea a vrut să interzică apariţia unui ziar în judeţul Teleorman, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean. Deranjat de articolele scrise, Dragnea a depus plângere la Judecătoria Alexandria şi a cerut ca ziarul să nu mai fie distribuit în judeţul „patronat“ de el, scrie adevarul.ro.

- Reclama -

În anul electoral 2008, când Liviu Dragnea se pregătea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a fost deranjat de apariţia pe piaţa media locală a bisăptămânalului Gazeta de Sud-Est, ziar făcut în Ialomiţa şi distribuit şi în Teleorman.

În luna martie 2008, în bisăptămânalul Gazeta de Sud-Est au apărut mai multe articole care îl vizau pe Dragnea. ”Liviu Dragnea, baronul imobiliar“, „Bezna în enclava lui Dragnea“, „Bombonica Dragnea, simbrie de la stat plătită de instituţia condusa de soţ“, acestea au fost câteva dintre titlurile care l-au înfuriat pe preşedintele Consiliului Judeţean. Unul dintre articole dezvăluia faptul că Bombonica Dragnea, soţia şefului CJ Teleorman, figura ca angajată la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie aflată în subordinea lui Dragnea.

Liviu Dragnea a dat în judecată publicaţia şi a depus plângere la Judecătoria Alexandria cerând emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se dispună sistarea apariţiei Gazetei de Sud-Est în judeţul Teleorman, în perioada campaniei electorale. În plângerea depusă la Judecătoria Alexandria, prima de acest gen înregistrată vreodată în Teleorman, Dragnea scria: „În contextul campaniilor electorale ale anului 2008, solicit instantei de judecata să emita o ordonanţă preşedinţială în baza art. 581 cod de procedură civilă în vederea sistării difuzarii ziarului «Gazeta de Sud-Est» pe raza judetului Teleorman până la finalizarea acestor campanii pentru considerentul că – prin publicarea în mod repetat a unor afirmaţii calomnioase – ziarul «Gazeta de Sud-Est» induce opiniei publice o imagine a subsemnatului ce nu corespunde realitatii afectându-mi în mod ireparabil dreptul meu de a fi ales într-o funcţie publică”.

Plângerea depusă la Judecătoria Alexandria nu a avut efectul aşteptat de Liviu Dragnea. Instanţa sesizată a respins cererea privind sistarea difuzării ziarului în Teleorman.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...