spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeȘeful PSD al CJ Bistrița Năsăud acuză numărul mare al angajaţilor din...

Șeful PSD al CJ Bistrița Năsăud acuză numărul mare al angajaţilor din instituţiile deconcentrate și cere descentralizare în ritm accelerat

-

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, reclamă, într-o conferinţă în care îl are alături pe liderul PSD Marcel Ciolacu, numărul mare al angajaţilor din instituţiile deconcentrate, el dând ca exemple direcţii din subordinea Ministerelor Munci Agriculturii sau Sportului. Moldovan a dezvăluit că a propus, în 2019, un ”proiect pilot” la Bistriţa, pentru a demonstra că prin reducerea numărului de direcţii aflate în subordinea ministerelor şi descentralizarea ”în ritm accelerat” unele cheltuieli pot fi reduse la jumătate.

”Descentralizare într-un ritm accelerat dacă se va face – nu ştiu să vă spun dacă se va face – ar îmbunătăţi în mod cert serviciile publice în multe domenii, acolo unde administraţia locală a arătat că poate fi mai performantă decât administraţia centrală, pentru că este aici, acasă, cu instituţiile şi cu oamenii. În vremea unuia dintre guvernele PSD din 2019 eu m-am oferit, ca judeţ, ca reprezentant al judeţului să facem un proiect-pilot la Bistriţa şi să le arăt cum reduc la maxim jumătate cheltuielile cu n-sprezece mii de deconcentrate  – nici eu nu le ştiu pe toate şi ce fac – şi că sigur la Ministerul Muncii  – o să-mi fac o groază de prieteni acuma – cu o singură Direcţie Generală de muncă şi solidaritate socială, nu cu patru, cu patru directori generali, cu opt adjuncţi, cu patru servicii de resurse umane, cu patru salarizare, cu n-şpe secretare, n-sprezece şoferi, şi nu mai ştiu câţi, am putea să reducem. Sau nu mai vorbesc de celelalte n-sprezece de la Ministerul Agriculturii, care sunt triple decât la Ministerul Muncii, am putea să facem lucruri. Sigur Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, trecând la Clubul Gloria ar putea funcţiona cu trei persoane, nu cu 24 şi cu rezultate cu mult mai mari. Clubul Sportiv Municipal trecând la Primăria Municipiului Bistriţa sunt convins că ar fi finanţat mai bine, cu condiţii mai bune şi cu rezultate mai bune. Sunt doar câteva exemple îmi pare rău că am răspuns provocării şi am vorbit iară ce gândesc”, a afirmat Emil Radu Moldovan, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă. 

- Advertisement -

Afirmaţiile preşedintelui CJ Bistriţa Năsăud au fost făcute în contextul în care Moldovan a participat la o conferinţă de presă în care i-a avut alături pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi pe ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu şi pe cel al Dezvoltării, Cseke Attila.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img