spot_img
23.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDiasporăȘeful Parlamentului ucrainean a dat verde pentru legea împotriva școlilor românești: La...

Șeful Parlamentului ucrainean a dat verde pentru legea împotriva școlilor românești: La București, reacții timide

-

Ucraina a mai făcut un pas înspre adoptarea unei legi a educației care creează tensiune în rândul grupurilor etnice. Președintele Radei Supreme a Ucrainei a semnat marți controversatul proiect, votat în prealabil în Parlament, care limitează dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă.

- Reclama -

Măsura aceasta e venită într-o stare de război, iar autoritățile de la Kiev încearcă să se apere astfel de propaganda rusă, a explicat la RFI politologul de origine română Serghei Hacman.  El spune totuși că această lege este o greșeală care atacă toate comunitățile etnice și îndepărtează Ucraina de Uniunea Europeană.

Plenul reunit al Parlamentului român va adopta, miercuri, o declaraţie referitoare la noua lege a educaţiei din Ucraina care limitează dreptul minorităţilor naţionale de a studia în limba maternă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că se aşteaptă ca preşedintele Ucrainei să nu promulge acest act normativ.

O reacție mai promptă a venit din partea Parlamentului Ungariei care a și adoptat marți în unanimitate un decret susținut de cinci partide care condamnă „ilicita lege a educației din Ucraina” și cere adoptarea de măsuri împotriva acesteia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...