spot_img
19.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneCondamnat, Silvio Berlusconi s-ar putea întoarce în glorie

Condamnat, Silvio Berlusconi s-ar putea întoarce în glorie

-

Se întoarce Silvio Berlusconi? Ajuns la vârsta de 81 de ani, el a anunțat că vrea să-și reprezinte partidul Forza Italia în următoarele alegeri legislative, care ar trebui să aibă loc cel mai târziu în martie 2018, transmite RFI.

- Reclama -

Berlusconi se află într-o formă excelentă, scrie ediția italiană a  Huffington Post. Iar la centru-dreapta, el nu are moștenitori, se află, practic, singur pe scenă – în ciuda tuturor condamnărilor și criticilor.

Și ziarul La Stampa încearcă să explice fenomenul Berlusconi:

Fabrica italiană a liderilor este, în mod evident, în mare scădere. Sau, cel puțin, nu e în stare să producă pe cineva capabil a înlocui un personaj atât de puternic precum Berlusconi. Romano Prodi, ultimul care a reușit, este acum la pensie. Iar cei mai tineri se confruntă cu schimbările de dispoziție ale unei țări precum a noastră, unde reînnoirea generațiilor este evocată în mod constant, dar întotdeauna amânată”, notează la Stampa.

Politico remarcă faptul că Berlusconi vrea să revină pe o agendă pro-europeană a politicilor comune privind apărarea, relațiile externe, industria și fiscalitatea.

Lui Berlusconi îi este deocamdată interzis accesul în funcții publice până în 2019, în urma unei condamnări pentru fraudă, dar el a atacat hotărârea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului  și așteptă decizia în noiembrie. El spune că se așteaptă ca Europa să-i restabilească în întregime onoarea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...