spot_img
29.5 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO Șeful OLAF chefuia cu Sebastian Ghiță

VIDEO Șeful OLAF chefuia cu Sebastian Ghiță

-

Giovanni Kessler, șeful OLAF de la care a pornit dosarul Tel Drum, chefuia în România la munte, la mare, cu Sebastian Ghiță și după aceea mergeau la Guvern și stabileau contractele, a dezvăluit joi seară la TVR fostul lider PSD, Marian Vanghelie.

Acesta a spus că, în 2012, când OLAF a sesizat Guvernul privind posibile nereguli documentul se referea la două firme: Tel Drum și Asesoft. 

Vanghelie a precizat că ar fi văzut documentul la aceea vreme, dar că afacerea ar fi fost acoperită de Victor Ponta și Eugen Teodorovici.

Kessler a fost implicat intr-un urias scandal, Comisia Europeana ridicandu-i imunitatea din cauza ca OLAF, sub conducerea sa, a folosit interceptari ilegale intr-o ancheta. Mai exact, OLAF a deschis dosare pentru sute de firme, cauze pe care apoi le-a inchis, cu scopul ca acestea sa nu mai poata accesa fonduri europene. Peste 70% dintre acele societati erau din Romania si Bulgaria. Tot atunci, au fost interceptate ilegal sute de persoane care aveau legatura cu respectivele firme.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...