spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeȘeful NATO și cancelarul german spun NIET Ucrainei

Șeful NATO și cancelarul german spun NIET Ucrainei

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cancelarul german Olaf Scholz au temperat joi speranţele Ucrainei de a desfăşura pe teritoriul său sisteme de apărare antiaeriană Patriot, pe care Berlinul este dispus să le furnizeze Poloniei, dar nu şi Kievului, relatează EFE şi DPA.

- Reclama -

”Trebuie să separăm discuţia despre oferta făcută Poloniei de ajutorul acordat Ucrainei”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu liderul german la Berlin.

”Suntem în dialog cu Polonia în această privinţă”, a declarat Scholz, adăugând că guvernul său nu a ”extins această ofertă” către Kiev.

Germania ”oferă deja un mare sprijin Ucrainei”, a declarat Stoltenberg, care a subliniat că furnizarea unor astfel de sisteme unei alte ţări înseamnă şi garantarea aprovizionării şi a pieselor de schimb, precum şi instruirea soldaţilor.

Anterior, înainte de o reuniune a miniştrilor de externe ai Alianţei la Bucureşti, şeful NATO a declarat că furnizarea sistemului de apărare antirachetă Patriot către Ucraina este posibilă, aminteşte DPA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img