spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeȘeful NATO și cancelarul german spun NIET Ucrainei

Șeful NATO și cancelarul german spun NIET Ucrainei

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cancelarul german Olaf Scholz au temperat joi speranţele Ucrainei de a desfăşura pe teritoriul său sisteme de apărare antiaeriană Patriot, pe care Berlinul este dispus să le furnizeze Poloniei, dar nu şi Kievului, relatează EFE şi DPA.

”Trebuie să separăm discuţia despre oferta făcută Poloniei de ajutorul acordat Ucrainei”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu liderul german la Berlin.

- Advertisement -

”Suntem în dialog cu Polonia în această privinţă”, a declarat Scholz, adăugând că guvernul său nu a ”extins această ofertă” către Kiev.

Germania ”oferă deja un mare sprijin Ucrainei”, a declarat Stoltenberg, care a subliniat că furnizarea unor astfel de sisteme unei alte ţări înseamnă şi garantarea aprovizionării şi a pieselor de schimb, precum şi instruirea soldaţilor.

- Advertisement -

Anterior, înainte de o reuniune a miniştrilor de externe ai Alianţei la Bucureşti, şeful NATO a declarat că furnizarea sistemului de apărare antirachetă Patriot către Ucraina este posibilă, aminteşte DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img