spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăArmataȘeful NATO mesaj pentru Rusia la întâlnirea cu premierul moldovenean: „Respectăm întru...

Șeful NATO mesaj pentru Rusia la întâlnirea cu premierul moldovenean: „Respectăm întru totul neutralitatea Moldovei”

-

În cadrul întîlnirii cu presa la cartierul general al Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, premierul Republicii Moldova Pavel Filip a anunțat joi 30 martie că a semnat împreună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg un acord care prevede deschiderea la Chișinău a unui Birou de legătură NATO.Pavel Filip a mai spus că în acest acord este afirmat cu claritate statutul de țară neutră al Republicii Moldova.Neutralitatea Republicii Moldova a fost subliniată repetat la aceeași conferință de presă de la Bruxelles și de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice Jens Stoltenberg, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

„NATO nu va pune în aplicare nici o activitate sau nici un program într-o țară care nu dorește asta. E un parteneriat strict voluntar. Noi respectăm limitările, și desigur respectăm întru totul neutralitatea Moldovei. Unii din cei mai apropiați parteneri ai noștri sînt țări neutre. Elveția, Astria, Finlanda și Suedia sînt țări neutre, dar avem partenerate extinse și puternice cu ele. Credem deci că e absolut posibil să întărim pe mai departe parteneriatul nostru cu Moldova, respectînd întrutorul neutralitatea Moldovei, și de fapt neutralitatea Moldovei este menționată în mod explicit în documentul care stă la baza parteneriatului nostru.”, a spus șeful NATO.

„Nu trebuie să uităm că biroul de legătură NATO de la Chișinău este o birou civil diplomatic de mici dimensiuni. Avem astfel de birouri și în alte țări, de fapt inclusiv în Rusia, la Moscova. Deci nu e o bază militară, e un birou civil mic care facilitează punerea în practică a parteneriatului nostru.”, a mai afirmat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...