Șeful Mossad anchetat pentru că ar fi primit gratis bilete la un concert Mariah Carey

0
23

Șeful serviciului de informații externe al Israelului (Mossad), Yossi Cohen, este în centrul unei anchete în urma acuzațiilor că ar fi primit de la miliardarul australian James Packer bilete la spectacolele fostei sale logodnice, Mariah Carey, notează publicația Haaretz, care citează postul australian Channel 10, transmite Agerpres.

Comisia pentru Servicii Publice verifică acuzațiile conform cărora Yossi Cohen ar fi primit gratis de la Packer bilete în valoare de mii de dolari la un concert al divei americane. Postul Channel 10 a mai dezvăluit că oficialul israelian a fost invitat la apartamentul de lux de la hotelul din Tel Aviv unde era cazat miliardarul australian sau a avut acces neîngrădit la apartament atunci când acolo se afla și Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu.

Comisia va stabili dacă darurile oferite de Packer reprezintă favoruri sau beneficii ilegale. Cohen era, în acea perioadă, șeful Consiliului pentru Securitate Națională și a devenit între timp directorul Mossad.

Luna trecută, Channel 10 a dezvăluit că oficialul israelian a primit de la Packer șapte bilete la un concert susținut anul trecut de Mariah Carey. Comisia verifică acum varianta lui Cohen, iar concluziile anchetei vor fi făcute publice în curând.