spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeȘeful Marelui Stat Major al Armatei SUA: America nu are muniție să...

Șeful Marelui Stat Major al Armatei SUA: America nu are muniție să înceapă un război

-

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar” de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniţie” este o „mare lecţie” a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (…) sunt pregătite” pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

Camarillo a precizat că SUA caută să producă mai multe muniţii de calibrul 155 mm, lansatoare şi rachete Javelin, precum şi muniţie pentru sistemele de lansatoare de rachete de precizie Himars. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img