Seful LUKOIL ii cere o intalnire lui Klaus Iohannis pentru a-i explica dedesubturile dosarului: INTERVENITI

0
319

Digi24 a obţinut în exclusivitate scrisoarea oficială prin care președintele concernului Lukoil,Vagit Alekperov, i-a scris președintelui Klaus Iohannis după ce s-a pus sechestru pe două miliarde de euro din conturile companiei.

Președintele concernului Lukoil cere președintelui Klaus Iohannis să intervină în anchetă, mai precis să asigure o anchetă transparentă în ceea ce privește Lukoil România.

În document se mai spune că rafinăria este la un pas să se închidă. Mai precis în document președintele concernului Lukoil spune că după toate investițiile făcute în România în acest moment sunt aproximativ 4.000 de angajați speriați că și-ar putea pierde locurile de muncă.

Vagit Alekperov cere și o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, o întâlnire în care să explice situația în care se află compania și cum de s-a ajuns la această anchetă.

Scrisoarea trimisă de președintele concernului Lukoil lui Klaus Iohannis vine după ce conducerea companiei a anunțat, în cursul zilei de marți, că și-ar putea opri activitatea în cel mult două săptămâni.

În încheiere se arată că „prin prezenta, vă informăm că am transmis o adresă în atenţia autorităţilor Uniunii Europene în scopul desfăşurării unei cercetări cât mai deschise, deoarece funcţionarea societăţii influenţează asigurarea cu produse petroliere a întregii Uniuni Europene.  ”

Iată documentul oficial:

Mai jos găsiţi traducerea autorizată a documentului oficial: