spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăEconomiePaul Krugman, premiat cu Nobel pentru economie: Planul eurogrupului pentru Grecia e...

Paul Krugman, premiat cu Nobel pentru economie: Planul eurogrupului pentru Grecia e o nebunie, razbunare pura, o tradare

-

Laureatul Premiului Nobel pentru economie Paul Krugman a calificat drept o “nebunie” cerintele solicitate Atenei de creditorii internationali, transmit Stirile Pro Tv.

Americanul sustine intr-un editorial intitulat „Ucigand Proiectul European” publicat pe platforma de bloguri a cotidianului New York Times ca pozitia adoptata de tarile Europei occidentale „pare mai degraba o razbunare, distrugerea totala a suveranitatii nationale si a oricarei sperante de libertate. Este ca o tradare”.

“Sa presupunem ca il considerati pe Tsipras un cretin. Sa presupunem ca va doriti in mod intens sa vedeti cum pleaca Syriza de la putere. Sa presupunem, chiar, ca salutati perspectiva ca grecii astia enervanti sa fie dati afara din zona euro.

Chiar cu aceste presupuneri, lista de cereri a Eurogrup este o nebunie (…) Se duce dincolo de duritate, intr-o zona a razbunarii pure, a distrugerii complete a suveranitatii unei natiuni, fara nicio speranta de a aduce usurare. Este, probabil, o oferta pe care Grecia nu o poate accepta. Dar chiar si asa, este o tradare grotesca a tot ce se presupune ca trebuia sa insemne proiectul european. (…)

Sa fie clar: ce am invatat in aceste saptamani este ca a fi un membru al zonei euro inseamna ca economia iti poate fi distrusa de creditori daca faci un pas gresit (…) Ramane la fel de adevarat ca a impune o austeritate dura fara a sterge din datorie este o politica sortita esecului, oricat de dispusa ar fi o tara sa accepte suferinta. Si asta inseamna ca pana si o capitulare a Greciei este o fundatura”,

- Reclama -

a scris Krugman.

Krugman, voce de stanga, a folosit  pe Twitter celebrul #ThisIsACoup (Aceasta este o lovitura de stat) unul dintre cele mai utilizate hashtag-uri luni dimineata in numeroase tari europene – Grecia, Franta si chiar Germania.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...