spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeȘeful Institutului Wiesel: Antisemitismul poate deveni violent în România

Șeful Institutului Wiesel: Antisemitismul poate deveni violent în România

-

Nimeni nu poate să garanteze că antisemitismul din România nu poate să devină manifest, a declarat, marţi, directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, în cadrul unui eveniment de comemorare a pogromului de la Bucureşti, ce a avut loc între 21 şi 23 ianuarie 1941, transmite Agerpres.

- Reclama -

El a spus că, în ceea ce priveşte antisemitismul în ţara noastră, „nu există manifestări violente”. „Dar nu trebuie să ne bucurăm (…), nimeni nu poate să garanteze că antisemitismul din România nu poate să devină manifest”, a afirmat acesta.

Conform cercetărilor pe care el le-a evocat, „în România există un antisemitism potenţial, care se manifestă în special la nivelul comunicării, al mesajelor din ură şi că există un segment din populaţie care îmbrăţişează un asemenea mesaj”.

Alexandru Florian a spus că, potrivit unui sondaj recent realizat de institutul pe care îl conduce, doar 36% dintre cetăţenii României recunosc existenţa Holocaustului pe teritoriul ţării noastre. Mai mult, atunci când a fost abordată responsabilitatea naţională pentru aceste atrocităţi, „încă cetăţenii României arată cu degetul spre Hitler şi Germania nazistă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...