spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriȘeful Institutului Sportiv Român cere demisia ministrului Tineretului și Sportului

Șeful Institutului Sportiv Român cere demisia ministrului Tineretului și Sportului

-

Preşedintele Institutului Sportiv Român (ISR), Adrian Socaciu, a solicitat, miercuri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, demisia de urgenţă a ministrului Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

„Adrian Socaciu, preşedintele Institutului Sportiv Român, consideră că Ioana Bran este total nepregătită pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului şi trebuie să-şi dea demisia de urgenţă. După şase luni de mandat rezultatele lipsesc cu desăvârşire, iar problemele se acutizează”, se arată în comunicatul citat.

Preşedintele ISR a declarat că sportul românesc este în „moarte clinică” în contextul în care Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a declanşat, miercuri, greva generală.

„Se impune demisia de urgenţă a ministrului Ioana Bran. Sportul românesc se află în moarte clinică. Ministrul Ioana Bran este total depăşită de funcţia pe care o ocupă, iar motivele demisiei sunt multiple. În primul rând, Ministerul Tineretului şi Sportului nu a reuşit să-şi cheltuie banii pe care îi avea în buget, fapt ce a dus la o rectificare negativă de 10 milioane de lei. Acest lucru este foarte grav în contextul în care Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a reclamat inechităţile salariale din sistem şi a cerut măsuri urgente. Mai mult, Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport, cluburile sportive, federaţiile sportive, complexele naţionale, taberele au nevoie urgentă de investiţii. În al doilea rând, programe importante pentru sportul românesc precum Campionii României sau România în Mişcare au fost abandonate sau cel mult tratate cu indiferenţă”, a afirmat oficialul ISR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img