spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriGREVA DE LA SPORT ȘI TINERET. Ministrul Ioana Bran a fugit în...

GREVA DE LA SPORT ȘI TINERET. Ministrul Ioana Bran a fugit în concediu

-

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), Andy Nagy, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că de la ora 8 dimineaţa este grevă generală în toată ţara în domeniul Sport şi Tineret, iar ministrul Ioana Bran a intrat în concediu.

„Aşa cum am stabilit cu toţi membrii de sindicat, azi e grevă generală în toată ţara. Oamenii au încetat lucrul, iar acum am aflat că doamna ministru Ioana Bran a intrat în concediu. Şi-a găsit moment să intre în concediu. Dar asta este, noi mergem înainte până la rezolvarea revendicărilor noastre. Încă nu avem exact o statistică, însă peste tot unde am vorbit, la complexuri sportive, hoteluri, cluburi, federaţii, DJTS-uri, case de cultură ale studenţilor, tabere pentru copii şi aşa mai departe s-a încetat lucrul. Peste tot, de la Bucureşti, la Snagov, la Oneşti, Ploieşti, Brăila, Giurgiu, Piteşti, Cluj… Doar 30% din angajaţi mai muncesc, conform legii”, a spus Nagy pentru AGERPRES.

Acesta a menţionat că în urma grevei problemele cele mai mari sunt la taberele pentru copii. „Loturile sportive aflate în cantonamente sau la cluburi nu mai beneficiază de serviciile angajaţilor, mă refer la masă, cazare, curăţenie, dar şi la pregătirea propriu-zisă. Dar sportivii sunt până la urmă adulţi, nu e o problemă aşa mare. Cel mai grav este în taberele pentru copii care ţin de Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru că acolo copiii flămânzesc. Un exemplu este Tabăra Buşteni unde în momentul ăsta sunt 90 de copii. Tabăra de acolo are doar 4 angajaţi, iar ei au intrat în grevă generală. În mod normal la Buşteni e nevoie de 14 angajaţi, dar e deficit de personal şi cei 4 oameni muncesc non-stop, plus sâmbete şi duminici, deşi sunt pontaţi doar 8-16. Azi nu ştiu cum un om poate avea grijă de 90 de copii. Sincer vă spun că mă îngrijorează situaţia de acolo, dar pe conducerea MTS se pare că nu”, a precizat liderul de sindicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img