spot_img
26.4 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeȘeful Infecțioase de la Spitalul Kaiser Franz Josef din Viena: 2022 sau...

Șeful Infecțioase de la Spitalul Kaiser Franz Josef din Viena: 2022 sau 2023. NU MAI DEVREME

-

Profesorul universitar doctor docent Christoph Wenisch, șeful departamentului de infecții al spitalului „Kaiser Franz Josef” din Viena, spulberă speranțele pentru o „viață normală” în viitorul apropiat: „Viața zilnică normală va exista numai după ce va trece virusul Covid-19. Acest lucru se va întâmpla cel mai curând posibil în 2022 sau 2023, când va fi disponibil vaccinul. Orice altceva ar fi prematur să spun”, a declarat profesorul sâmbătă la postul Ö1, citat de Kronen Zeitung conform Ziarului Românesc din Viena.

- Reclama -

Medicamentul care dă oarecare speranță este Remdesivir. Produs de compania farmaceutică americană Gilead Science, medicamentul a fost folosit cu succes în tratarea pacienților cu Covid-19 bolnavi grav, potrivit rapoartelor mass-media. Rezultatele studiului în curs sunt așteptate să fie disponibile în mai sau iunie. Așadar, potrivit Wenisch, se va vedea „dacă acest medicament promite ceea ce sperăm noi”.

În prezent, Austria este „bine poziționată” la nivel internațional în această pandemie, chiar și atunci când vine vorba de orașe – „Viena este genială”. „Nu trebuie să greșim”, a avertizat Wenisch. Distanțarea fizică este în prezent cheia succesului.

Wenisch a criticat faptul că tratamentele la pacienții cu boli care nu sunt legate de coronavirus au fost suspendate în spitale: „Trebuie să se termine această situație imediat.” Nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza bolii sale, a mai spus profesori Christoph Wenisch.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img