spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeȘeful galeriilor din Florența cere Germaniei să înapoieze un tablou furat de...

Șeful galeriilor din Florența cere Germaniei să înapoieze un tablou furat de naziști

-

Eike Schmidt, directorul Galeriilor Uffizi din Florenţa, cere Germaniei să înapoieze tabloul „Vaso di Fiori” al olandezului Jan van Huysum, furat de nazişti în urmă cu mai mult de 70 de ani, transmite News.ro.

- Reclama -

Pe 1 ianuarie, directorul german al Le Gallerie degli Uffizi a transmis formal petiţia printr-un mesaj video.

El apare amplasând în locul tabloului original o fotografie a acestuia, înconjurată de mesajul „furat”, scris în italiană, engleză şi germană. 

Pictura, opera lui Jan van Huysum (Amsterdam 1682-1749), este un ulei pe pânză, de dimensiuni 47×35 cm, care aparţinea colecţiei Palazzo Pitti din 1824, când a fost cumpărată de Leopold II pentru Galleria Palatina.

Ea a stat mai mult de un secol în sala Putti, alături de lucrări create de maeştri olandezi din secolele XVII şi XVIII, între care Rachel Ruysch şi Willem van Aelst.

În 1940, când palatul a fost evacuat la începutul războiului, tabloul a fost dus la vila familiei Medici din Poggio a Caiano. În 1942, a fost mutat la vila Bossi Pucci din Florenţa, până când soldaţii germani, în retragere, l-au luat împreună cu alte opere, şi l-au dus în Castelul Giovio din provincia Bolzano (nordul Italiei). 

Potrivit directorului Schmidt, în 1944 el a fost furat, a ajuns în Germania, unde aparţine acum unei colecţii private.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...