spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateȘeful Forțelor Ruse de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice sugerează că variola...

Șeful Forțelor Ruse de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice sugerează că variola maimuței a ieșit din laboratoarele secrete americane din Nigeria

-

Rusia face apel la conducerea OMS să investigheze activitățile laboratoarelor nigeriene finanțate de SUA din Abuja, Zaria și Lagos, a declarat vineri șeful Forțelor Ruse de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice, Igor Kirillov, conform TASS.

- Reclama -

„Pe fondul a numeroase cazuri de încălcări ale cerințelor de biosecuritate din SUA și a faptelor de depozitare neglijentă a biomaterialelor patogene, facem apel la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății să investigheze activitățile laboratoarelor nigeriene finanțate de SUA din Abuja, Zaria, Lagos și să informeze comunitatea mondială despre rezultatele sale”, a spus Kirillov.

- Advertisement -

El a amintit că, potrivit raportului OMS, tulpina vest-africană a agentului patogen al variolei maimuței a venit din Nigeria, un alt stat în care SUA și-au desfășurat infrastructura biologică. „Conform informațiilor disponibile, în Nigeria funcționează cel puțin patru biolaboratoare controlate de Washington”, a subliniat oficialul.

Potrivit diapozitivelor de informare ale Ministerului Apărării, două biolaboratoare controlate de SUA funcționează în orașul Abuja, unul în orașul Zaria și altul în Lagos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img