Şeful FBI, declaraţie BOMBĂ în cazul hackerului român Guccifer: VREA SĂ O SCAPE PE HILARY?

0
6701

Directorul FBI, James Comey, a declarat joi, în timpul audierii din Comisia pentru Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor, că hackerul român Guccifer, pe numele real Marcel Lazăr Lehel, nu a spart niciodată serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat, în ciuda unor afirmaţii făcute în acest sens, care au ridicat îngrijorări cu privire la securitatea improprie a informaţiilor confidenţiale din e-mailurile primite de Hillary Clinton, transmit The Washington Times şi Fox News.

Dezvăluirea şefului FBI vine la 24 de ore de la publicarea informaţiei că Guccifer ar fi murit în închisoarea din Virginia, unde este încarcerat, zvon neconfirmat însă oficial.

Guccifer a fost extrădat în SUA după ce iniţial Curtea de Apel din Timişoara refuzase acest lucru.

Este pentru prima dată când un oficial american de rang înalt admite că Guccifer nu ar fi spart cel puţin un cont e-mail din cele din capetele de acuzare pentru care a fost extrădat în SUA.

Însă afirmaţiile şefului FBI sunt puse de alţi comentatori în legătură cu încercările de salvarea a candidatei democrate la Casa Albă, Hilary Clinton, de la o anchetă oficială, transmite FOX News.

FBI a anunţat acum două zile că nu consideră necesară anchetarea lui Hilary Clinton în scandalul e-mailurilor devoalate în timpul când secretar de stat.

UPDATE: Departamentul de Stat a anunţat că redeschide ancheta