spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăExterneMoartea rusului care a devoalat reţeaua de spionaj a Moscovei condusă în...

Moartea rusului care a devoalat reţeaua de spionaj a Moscovei condusă în SUA de Anna Chapman

-

Colonelul Aleksandr Poteyev, un ofiţer de informaţii rus, care a dezertat în SUA, unde a devoalat reţeaua de spionaj a Moscovei condusă de atrăgătoarea Anna Chapman, ar fi murit, anunţă Russia Today.

Aleksandr Poteyev a fost şeful reţelei de agenţi acoperiţi S a SVR, spionajul extern rusesc. Nu se cunosc date despre împrejurările presupusului deces.

- Advertisement -

În 2010, americanii arestau o reţea de zece persoane din Rusia, inclusiv pe Anna Chapman,  pentru spionaj,  Anna s-a lansat într-o o carieră de succes în televiziune după implicarea sa în scandalul de spionaj.

Ruşii au fost ulterior eliberaţi şi au ajuns la Moscova în schimbul a patru agenţi americani acuzaţi de spionaj.

- Advertisement -

Poteyev și familia lui au reușit însă imediat să fugă în SUA, dar acesta a fost condamnat în absenţă de un tribunal din Rusia la 25 de ani de închisoare pentru trădare.

Ruşii au anunţat însă că deocamdată nu îl vor elimina pe Potyev de pe lista de urmăriţi deoarece nu cred în totalitate în moartea acestuia.

Fostul șef al Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), Nikolay Kovalev a avertizat că speculațiile asupra morții lui Poteyev pot exploda şi pot acuza Rusia, el cerând urgent o autopsie.

Americanii nu au comentat deocamdată moartea lui Aleksandr Poteyev.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img