spot_img
18.3 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeȘeful E.ON: Consumatorii germani trebuie să se pregătească pentru creşteri dramatice de...

Șeful E.ON: Consumatorii germani trebuie să se pregătească pentru creşteri dramatice de preţuri dacă UE va interzice gazele ruseşti

-

Consumatorii germani trebuie să se pregătească pentru creşteri dramatice de preţuri, dacă Uniunea Europeană va interzice gazele ruseşti, a declarat marţi directorul general al grupului de utilităţi E.ON Germany, Filip Thon, adăugând că preţurile cresc deja rapid şi fără o astfel de măsură, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Într-un interviu pentru agenţia de presă germană RND, Filip Thon a avertizat că firma de utilităţi se confruntă în această primăvară cu preţuri de 20 de ori mai mari la gaze şi de opt ori mai mari la electricitate comparativ cu situaţia din urmă cu un an. Cât de mult vor mai creşte preţurile în situaţia unui embargou pentru gazele din Rusia depinde de măsura în care Germania îşi va majora rezervele, care în prezent sunt la aproximativ 25%-27% din capacitate, înainte de următorul sezon rece, a spus Thon.

„Situaţia este foarte tensionată, chiar şi fără oprirea livrărilor”, a spus Filip Thon pentru RND, adăugând că oprirea importurilor de gaze ruseşti ar avea „consecinţe dramatice pentru economia germană”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img