spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneȘeful diplomației ungare, acuzații la adresa UE: IRESPONSABILI

Șeful diplomației ungare, acuzații la adresa UE: IRESPONSABILI

-

Ceea ce se întâmplă în Ungaria este o consecinţă a politicii greşite a Uniunii Europene şi a declaraţiilor iresponsabile ale unor politicieni europeni, a afirmat sâmbătă ministrul ungar al afacerilor externe şi relaţiilor economice internaţionale, Péter Szijjártó, înainte de consfătuirea informală a miniştrilor de externe ai ţărilor UE, citat de agenția oficială de știri MTI.

Răspunzând la o întrebare adresată de ziarişti, oficialul ungar a afirmat că Ungaria i-a înregistrat pe toţi imigranţii care părăsesc ţara, iar Guvernul de la Budapesta va respecta toate reglementările UE din acest domeniu. Péter Szijjártó a adăugat că imigranţii au devenit din ce în ce mai agresivi, au refuzat să se înregistreze şi să colaboreze cu autorităţile ungare, iar potrivi reglementărilor UE, imigranţii nu pot fi obligaţi să se cazeze în tabere de refugiaţi.

- Advertisement -

0027_11032014_Peter_-Szijjarto1

Ministrul ungar de externe a declarat că, din cauza imigranţilor care se deplasează pe jos, s-a creat o situaţie periculoasă, astfel încât Guvernul a decis să îi îmbarce pe refugiaţi în autobuze şi să îi transporte până la graniţă. În opinia lui Péter Szijjártó, tot cea s-a întâmplat confirmă cât de importantă este apărarea eficientă a graniţelor externe ale UE.

- Advertisement -

Şeful diplomaţiei ungare a mai precizat că, în conformitate cu reglementările Acordului de la Dublin, solicitanţii statutului de refugiat ar trebui să rămână în ţara în care au depus o cerere în acest sens, iar Ungaria se străduiete să respecte această prevedere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img