spot_img
16.8 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeȘeful contrainformațiilor belgiene arestat pentru spionaj

Șeful contrainformațiilor belgiene arestat pentru spionaj

-

Clement Vandenborre, șeful departamentului de contrainformații în serviciul de informații al Belgiei, a fost plasat sub arest la domiciliu pentru suspiciuni că ar fi putut fi spionat pentru Rusia.

- Reclama -

Șeful departamentului de contrainformații din Serviciul de Informații și Securitate al Belgiei (ADIV) a fost demis temporar din funcție pe durata unei investigații interne, potrivit ziarului belgian De Morgen, care citează mai multe surse.

Vandenborre, care a lucrat pentru serviciul belgian de contrainformații timp de 40 de ani, a negat acuzațiile.

El este acuzat de spionaj pentru Rusia, pe baza unei scrisori a unui alt ofițer de contrainformații belgian.

Scrisoarea susține că, în timpul unei operațiuni speciale din Serbia din 2016, Vandenborre a oferit accesul sârbilor la informații clasificate.

Femeia sârbă, care a fost contactul lui Vandenborre, se crede că a fost un agent dublu pentru Rusia.

Șeful departamentului de contrainformații al Serviciului de Informații al Belgiei este, de asemenea, acuzat de distrugerea documentelor confidențiale într-un tocător de hârtie.

Raportul lui De Morgen conectează acuzațiile de spionaj rusești împotriva lui Vandenborre cu tensiunile îndelungate din cadrul inteligenței belgiene ADIV, care rezultă din conflictele dintre ofițerii cu medii militare și civile, precum și din rupturi generatoare între agenții în vârstă și colegii lor mai tineri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img