spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriFost șef al Poliției dă informația-bombă în scandalul Kovesi

Fost șef al Poliției dă informația-bombă în scandalul Kovesi

-

„Eu am aflat din presă despre această operațiune (n.red- aducerea în țară a lui Nicolae Popa), ceea ce nu mi s-a părut normal. Nu am înțeles de ce a fost nevoie de o cursă privată în condițiile în care infractori mult mai periculoși decât Nicolae Popa, au fost aduși în țară cu avioane de linie. Nu eu am semnat pentru plata acestei curse. Aceste atribuții, pe linie financiară, le avea adjunctul meu de la acea dată, comisarul șef Alexandru Tanco.Polițiștii care l-au adus în țară au plecat spre Jakarta cu o cursă de linie.„ a declarat șeful Poliției din aceea perioadă chestorul Liviu Popa pentru DCNews.

”Această operațiune s-a făcut într-un mare secret față de mine. Totul s-a organizat la nivel de minister. După care, și-au dat seama că nu pot să plătească pentru că, dacă ar fi plătit de la Minister, era un fel de deturnare de fonduri și atunci au trimis banii la Poliție și a plătit colegul meu.Despre toate lucrurile astea am aflat după ani de zile. Este foarte adevărat că a plătit Poliția Română, dar verificați la Țiriac câte facturi a avut pentru acel transport. Vă asigur că nimeni nu o să vă închirieze cu 30-40.000 de euro un avion. Avionul a costat peste 100.000 de euro, din câte am înțeles. Vă spun la modul cel mai sincer. Eu nu știu cât de justificați au fost banii ăștia”, a mai spus Popa.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi nişte mailuri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img