spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieȘeful Consiliului Fiscal face praf noul Cod Fiscal

Șeful Consiliului Fiscal face praf noul Cod Fiscal

-

Estimările potrivit cărora, în 2016, s-ar întoarce la buget 9 miliarde de lei din impozite și taxe suplimentare sunt complet nerealiste în condițiile în care reducerile de taxe prevăzute în noul Cod Fiscal presupun un impact bugetar de 16 – 17 miliarde de lei, a declarat luni președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, în cardul conferinței „Fiscalitate pentru o Românie durabilă”.

- Reclama -

„Estimările noastre sunt mult mai reduse, în loc de 9 miliarde noi estimăm doar două miliarde de lei, într-un scenariu relativ optimist, bani care s-ar întoarce dintr-o creștere economică mai mare.Putem face și calculul invers! Cât ar trebui să fie creșterea economică la anul pentru a avea cele nouă miliarde înapoi la buget. Vă spun eu: 7%!”, a subliniat Ionuț Dumitru, conform Agerpres.

El a precizat că nici estimările de reducere a evaziunii fiscale, de 2% din PIB anual (14 miliarde de lei) nu sunt realiste, în condițiile în care nu s-a reușit de mult timp un procent mai mare de 0,2% din PIB.

Ionuț Dumitru a reamintit că evaziunea fiscală a crescut constant în România până la 16% din PIB, cea mai recentă estimare a Consiliului Fiscal.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...