spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăhighlightȘeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE: Rusia, China și Iran vor să trimită...

Șeful Consiliului European, ACUZAȚII INCENDIARE: Rusia, China și Iran vor să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa

-

Președintele Consiliului European, Donal Tusk, a acuzat Rusia, China și Iranul că prin acțiunile lor în Siria vor să pună o presiune pe Uniunea Europeană și că scopul acestora ar fi să trimită 8 milioane de refugiați sirieni în Europa.

Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, a precizat Tusk.

- Advertisement -

epa04510513 New President of the European Council Donald Tusk during a handover ceremony at EU Council Headquarters in Brussels, Belgium, 01 December 2014. Tusk has started his five-year mandate as President of the European Council. EPA/OLIVIER HOSLET„Pentru prima dată de când fac politică, am auzit politicieni care declară deschis că refugiații care se îndreaptă spre Europa sunt o metodă de a impune acesteia din urmă anumite comportamente”, a spus Tusk, intervenind într-un forum european la Sopot, pe coasta poloneză a Mării Baltice., conform France Presse.

CITIȚI ȘI:MOSCOVA A ANUNŢAT PRIMĂVARA ARABĂ DIN EUROPA

- Advertisement -

„Unii spun că metoda lor de a slăbi Europa este ca un organism politic”, a adăugat președintele Consiliului European, invitând „să se tragă concluziile necesare”.

Anterior, Tusk a criticat „soluțiile militare propuse de unele state în Siria” care riscă, a afirmat el, „să-i împingă pe cei opt milioane de sirieni strămutați în interiorul țării lor să-și părăsească patria”.

rusiachina
El a menționat apoi „angajamentul militar al Rusiei, angajamentul militar și politic al Iranului și angajamentul tot mai clar evocat al Chinei”.

„Refugiații au devenit un element de confruntare politică și uneori, în mâinile și mințile unor politicieni, ei devin un element de târguială, ba chiar un nou element de război hibrid ale cărui prime semne au fost observate în Crimeea și Donbas”, în Ucraina, a adăugat Tusk.

CITIȚI ȘI:VIDEO/ Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române: Invazia refugiaților organizată de Rusia

„Nu vorbesc numai de Rusia”, a precizat el.

media_19ca3e90-5372-11e5-9899-95f81cdc5bb7
Reafirmând în același timp vocația UE de a primi refugiații ce fug de război, Tusk a avertizat contra reapariției „zidurilor” la frontiere uitate din interiorul zonei Schengen, notează France Presse.

CITIȚI ȘI:MUTĂRI DE ŞAH CHEIE: CHINA SE ALĂTURĂ RUSIEI ÎN RAIDURILE AERIENE DIN SIRIA/ IRAKUL PUNE LA DISPOZIÍA MOSCOVEI O BAZĂ AERIANĂ/ China, Iran, Irak, Siria și Hezbollah SUNT ALĂTURI DE RUSIA

„Astăzi, NU noi decidem cine vine în Europa. Sunt călăuzele, determinarea oamenilor și chiar vremea în Mediterana care decid”, a spus el.

În cele din urmă, Tusk a găsit un motiv de a fi optimist în faptul că refugiații care vin în Europa văd aici locul în care vor fi bine tratați, unde își vor putea face un viitor mai bun pentru copiii lor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img