spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualitateȘeful Comitetului militar al UE: Dacă Rusia folosește arme nucleare limitat la...

Șeful Comitetului militar al UE: Dacă Rusia folosește arme nucleare limitat la Ucraina, NU vom răspunde militar

-

Rusia nu va folosi arme nucleare, consideră fostul șef al armatei austriece. Dar dacă ar folosi astfel de arme, dacă lovitura va fi limitată la teritoriul Ucrainei, Europa nu va răspunde militar, susține generalul Rober Brieger, în prezent șeful Comitetului militar al UE, conform Ziarului Românesc din Austria.

- Reclama -

Rusia nu va folosi arme nucleare, consideră fostul șef al armatei austriece. – Utilizarea armelor nucleare tactice a făcut parte din doctrina militară rusă încă de la Războiul Rece, a spus fostul șef de stat major austriac. „Cu toate acestea, consider că implementarea este improbabilă, deoarece ar implica riscuri incalculabile. Mai degrabă cred că este o încercare a lui Putin de a tulbura publicul din Occident”, a spus Brieger.
De altfel, ca răspuns la o posibilă utilizare a armelor nucleare, el se așteaptă ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie înăsprite, dar nu o reacție militară: „Cred că un răspuns militar este exclus atâta timp cât o astfel de utilizare este limitată la teritoriul ucrainean, „, a continuat expertul, citat de Heute.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img