spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăActualitateCriza AdBlue golește magazinele din Germania. Criza maionezei

Criza AdBlue golește magazinele din Germania. Criza maionezei

-

Criza energetică își arată din nou efectele în supermarketurile și discounterele din Germania. Mulți producători de AdBlue din Germania și Europa au fost supuși unei presiuni din cauza prețurilor ridicate la gaz. Pentru companiile de logistică, sunt costuri mai mari ale combustibilului pentru camioanele lor, dar chiar și așa, este penurie de motorină și aditivul important AdBlue. În consecință, lanțurile de aprovizionare sunt literalmente rupte. Transportatorii stau pe loc. Iar produsele nu mai sunt disponibile în magazinele Aldi. Lidl , Rewe sau alte lanțuri comerciale, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Nu numai că făina, uleiul de floarea-soarelui , tăițeii, ouăle și orezul sunt deja insuficiente pe rafturi, sosurile și dressingurile ar putea, de asemenea, să devină rare în comerțul cu alimente, raportează Westfälische Anzeiger (WA). Motivul: lipsește maioneza, care stă la baza producerii multor dressinguri și sosuri. Potrivit WA, o mare parte din ingrediente provin din Rusia și Ucraina. Războiul din Ucraina nu mai permite importurile necesare.

Ce este AdBlue: AdBlue , o soluție lichidă de uree, este injectată de un convertor catalitic special în vehiculele cu sisteme SCR pentru a reduce emisiile de oxid de azot. Acolo reacționează cu poluanții și îi transformă aproape în întregime în vapori de apă și azot inofensiv. Motivul pentru care AdBlue este atât de scump în Germania și, de asemenea, în Europa este prețul ridicat al gazului. Deoarece gazul este folosit pentru a produce amoniac, care este materia primă pentru AdBlue , producătorii au încetat temporar să producă aditivul pentru motorină. Dacă rezervorul de AdBlue este gol , controlul motorului în vehiculele moderne refuză să repornească.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img