spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăEconomieAgriculturaȘeful CJ Covasna vrea modificarea legii achizițiilor publice

Șeful CJ Covasna vrea modificarea legii achizițiilor publice

-

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe regionale pe teme de mediu, că procedurile de achiziţii publice sunt prea lungi şi că este necesară modificarea legislaţiei.

- Reclama -

Tamas Sandor a arătat, printre altele, că procedura de achiziţie publică pentru construirea Centrului de management integrat al deşeurilor din localitatea Leţ a durat 580 de zile, iar cea pentru construirea drumului către acest obiectiv a durat 700 de zile.

„Mă folosesc şi de acest prilej ca să transmit guvernanţilor, factorilor de decizie, o rugăminte – vă rugăm să modificaţi în bine legislaţia în ceea ce priveşte achiziţiile publice. (…) Legat de tema noastră de astăzi, în zece ani de zile de când ne ocupăm de acest proiect (management integrat al deşeurilor – n.r) cele mai mari obstacole le-am avut nu la accesarea fondurilor europene, nu la organizarea asociaţiei, nu la organizarea colectării deşeurilor, ci ne-am lovit de laborioasa legislaţie în domeniul achiziţiilor publice. Şi vă dau două exemple – din bani europeni am construit mica uzină de la Leţ, la care procedura de achiziţii publice a durat 580 de zile (…) Mai mult decât atât, a trebuit să construim un drum judeţean de 6 km de la Moacşa până la Leţ, pentru că am construit această uzină în câmp, aveam toţi banii, aveam tot proiectul şi a durat procedura de achiziţie 700 de zile (…) Am terminat, avem un drum impecabil, avem o uzină impecabilă pentru deşeuri, dar vă spun că durerea de cap pe care ne-a dat-o procedura de achiziţii publice este de nedescris”, a afirmat Tamas Sandor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...