spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomieRecord de vizitatori la Complexul Memorial Ady Endre din Satu Mare: Majoritatea...

Record de vizitatori la Complexul Memorial Ady Endre din Satu Mare: Majoritatea din Ungaria

-

Peste 10.000 de persoane, aproape toate din Ungaria, au trecut pe parcursul anului 2018 pragul casei în care s-a născut unul dintre cei mai mari poeţi maghiari, Ady Endre, din judeţul Satu Mare, numărul fiind unul record.

- Reclama -

Ady Endre este şi astăzi unul dintre cei mai importanţi poeţi maghiari ai secolului XX, operele sale fiind traduse în 42 de limbi. El s-a născut în 22 noiembrie 1877 într-o familie de ţărani destul de înstăriţi din satul Eriu Metenţ, care atunci se afla în Comitatul Sălaj din Regatul Ungariei. Astăzi, satul în care s-a născut, situat între municipiul Carei şi oraşul Tăşnad, îi poartă numele. Satul este unul destul de sărăcăcios, plin de case trecute de un secol, multe dintre ele dărăpănate, gata să se prăbuşească. Populaţia este îmbătrânită, trăieşte în linişte, doar autocarele cu turişti şi elevi le mai conturbă liniştea. În centrul localităţii se află, bine îngrijit, complexul memorial Ady Endre, întreţinut de Szilagyi Eniko, angajată a Muzeului Judeţean.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...