spot_img
17.4 C
București
luni, mai 13, 2024
AcasăAnalizeȘeful Centrului Wiesenthal împotriva rezoluției Srebrenica dorită de SUA și Germania

Șeful Centrului Wiesenthal împotriva rezoluției Srebrenica dorită de SUA și Germania

-

Unul dintre cei mai mari experți ai Holocaustului din lume, directorul Centrului „Simon Wiesenthal”, Efraim Zuroff, a spus că rezoluția privind Srebrenica, care ar trebui votată în Adunarea Generală a ONU, nu trebuie susținută, deoarece, așa cum el a declarat, etichetarea Srebrenica drept genocid a slăbit și mai mult importanța acelui termen, care servește ca un avertisment important pentru umanitate cu privire la pericolele războaielor și conflictelor.

„Dacă sârbii ar fi intenționat să comită genocid, ar fi ucis toți musulmanii bosniaci adunați la Srebrenica”, a spus Zurof.

- Advertisement -

El a adăugat că, deși poate fi ușor identificat cu inițiativele de marcare a cazurilor reale de genocid, nici incursiunea mortală a Hamas în sudul Israelului din 7 octombrie și nici crimele comise la Srebrenica nu pot fi calificate drept cazuri de genocid.

„Fiecare dintre aceste tragedii este un alt episod scurt unic în conflictele militare, care a durat mult mai mult, și care în cazul Gaza continuă până în zilele noastre. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care profesorul Yehuda Bauer, decanul istoricilor Holocaustului, a a insistat ani de zile că ceea ce s-a întâmplat la Srebrenica nu se califică drept genocid”, subliniază Zurof.

- Advertisement -

El a explicat că, dacă asemenea evenimente și evenimente similare ar fi clasificate drept genocid, termenul ar fi complet golit de greutatea și semnificația actuală și ar pierde orice influență pe care o are până în prezent.

„Deci, de exemplu, 11 septembrie ar putea fi numită genocid, precum și atacul japonez asupra Pearl Harbor sau, în acest caz, bombardarea Hiroshima și Nagasaki sau Dresda și Hamburg în al Doilea Război Mondial, precum și sute de alte incidente tragice”, a subliniat el. Zurof a adăugat că „rezoluția care urmează să fie votată în Adunarea Generală a ONU cu siguranță nu ar trebui susținută”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img