spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateȘeful celui mai mare fond de investiții anunță Șocul Economic și Social....

Șeful celui mai mare fond de investiții anunță Șocul Economic și Social. Mesaj pentru tineri: Veți merge la magazin și nu veți fi capabili să cumpărați ceva

-

Președintele și fondatorului companiei BlackRock ce are în administrare active de 10 trilioane dolari avertizează asupra impactului inflației. Șocul se va răsfrânge în special asupra generației tinere care nu este obișnuită cu lipsurile. Gadgeturi, călătorii, haine „cool” și petreceri în cluburi, transmite Profit.ro

Generația millenials (cu naștere între anii 1981 și 1996) a Occidentului, deși nu a avut oportunități de cariere foarte ridicate și a fost ținută departe de activele scumpe dobândite de generațiile precedente, cel puțin nu a avut grija zilei de mâine. Lucrurile s-ar putea schimba în anii următori, dominați de inflație, vine un avertisment din zona fondului cu cele mai mari active în administrare în lume. O generație care crede că totul i se cuvine va afla în curând în premieră ce este penuria și cum anumite bunuri vor deveni inaccesibile având în vedere inflația, spune Rob Kapito, președinte și fondator al BlackRock ce deține fonduri cu participații importante la cele mai mari companii din lume.

„Pentru prima dată, această generație va merge la un magazin și nu va fi capabilă să ia ce vrea”, a declarat acesta, potrivit revistei Fortune, în Austin, capitala statului Texas, la convenția anuală a industriei petroliere.

Kapito de la BlackRock avertizează că trebuie să ne punem centurile de siguranță pentru a întâmpina ceea ce încă nu am văzut. „Avem o generație care crede că totul i se cuvine și nu a făcut niciodată vreun sacrificiu”, a declarat managerul de fonduri care potrivit publicației Market Watch are un câștig anual de 19 milioane dolari.

Inflația este antrenată de injecții monetare masive ale băncilor centrale din țările dezvoltate în anii 2020-2021. Practic, scumpirile sunt o rezultantă a politicii #StaiAcasă! în care oamenii au fost plătiți de guverne cu bani tipăriți (datorie emisă fără acoperire) pentru „a sta pe canapea și a salva vieți” într-un răstimp în care livrările de bunuri și servicii s-au redus drastic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img