spot_img
0.8 C
București
sâmbătă, noiembrie 16, 2024
AcasăMehedințiȘeful Camerei de Comerț din Caraș Severin a găsit vinovații pentru nedezvoltarea...

Șeful Camerei de Comerț din Caraș Severin a găsit vinovații pentru nedezvoltarea economiei în Mehedinți și Caraș Severin

-

- Reclama -

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin a găsit principalii vinovați pentru care economia județului este la pământ!, scrie Express de Banat.

- Reclama -

Un adevărat pol industrial înainte de 1990, Caraș-Severinul a ajuns în numai trei decenii în coada tuturor clasamentelor. Aici se plătesc printre cele mai mici salarii din țară, de aici lipsesc marile companii și puterea de cumpărare e mai scăzută ca în multe alte județe din România. Petru Buzzi a făcut și la finele anului trecut radiografia mediului economic din județ prezentată în clasicul top al firmelor realizat de Camera de Comerț. Cifrele sunt mai degrabă pesimiste, lipsite de speranță. Fiind atâția ani om de presă și cunoscând ceea ce s-a întâplat cu industria județului după Revoluție, iar acum președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Buzzi a identificat principalii vinovați pentru colapsul economic din Caraș-Severin.

- Advertisement -

„Primul vinovat este Ion Iliescu! Pentru că a decapitalizat în 1990 întreprinderile, pentru că prin cedarea spre cetățeni a părților sociale eram toți patroni la acea vreme, pentru modul în care a gestionat distrugerea industriei românești de mare performanță!”, a explicat acesta pentru expressdebanat.ro.

Al doilea mare vinovat ar fi sindicatele, despre care Petru Buzzi spune că au contribuit în aceeași mare măsură la distrugerea întreprinderilor, prin schimbarea directorilor imediat după Revoluție. „Au pus atunci oamenii lor, fără niciun fel de perspectivă, fără niciun fel de relații. Mișcările muncitorești sunt al treilea motiv pentru care s-a ajuns aici. Al patrulea este războiul din Iugoslavia. Acel război a determinat firmele mari să nu se aproapie de graniță. Noi eram foarte aproape de graniță, în aceeași situație se află și județul Mehedinți. Poziționarea județului a fost un mare dezavanataj în perioada războiului, nu a mai venit nimeni aici”, a afirmat șeful Camerei de Comerț. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img