spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasămediuȘeful Administrației Prezidențiale are dubii privind verificarea acoperiților din Justiție

Șeful Administrației Prezidențiale are dubii privind verificarea acoperiților din Justiție

-

Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat marti ca CSAT nu are instrumente la dispozitie pentru a verifica 23.000 de magistrati, aratand ca aceasta prevedere ar trebui regandita, transmite Agerpres.

‘Mi se pare un pic hazardat si am sentimentul ca cineva este intr-o campanie electorala in justitie prin tema aceasta. Exista obligatia legala, nu noi am introdus-o pare-mi-se in 2005 sau 2006, ca CSAT sa verifice aceste lucruri. Daca ma intrebati pe mine este un pic complicat si nu vad aici foarte bine rolul CSAT si poate, intr-o zi, aceasta prevedere ar trebui regandita pentru ca CSAT nu are instrumente la dispozitie pentru a verifica 23.000 de magistrati. (…) Poate sa ia acele declaratii pe propria raspundere si sa le trimita institutiilor, institutiile raspund. Raspunsul institutiilor acesta a fost: nu exista capacitati proprii ale CSAT de a umbla dupa ofiterii acoperiti. (…) Am anumite dubii asupra acestei proceduri, dar acesta a fost raspunsul institutiilor statului’, a declarat Mihalache, la Palatul Parlamentului.

- Advertisement -

Consilierul prezidential a fost intrebat cu privire la informatia transmisa de CSAT potrivit careia ca nu exista lucratori operativi in randul magistratilor si la anuntul UNJR referitor la posibilitatea de a da in judecata Consiliul in acest caz.

Intrebat daca ar trebui modificata legislatia in acest caz, consilierul prezidential a raspuns: ‘Daca dvs vi se pare o chestiune fezabila, o lasam asa, daca nu, ne mai gandim’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img