spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeȘefii marilor companii italiene au sfidat guvernul de la Roma și "s-au...

Șefii marilor companii italiene au sfidat guvernul de la Roma și „s-au bulucit la discuția cu țarul Putin”

-

Ne place, nu ne place, o victorie imensă pentru Putin. Anunță pentru azi o teleconferință cu 25 dintre giganții afacerilor italiene, ca să discute despre problemele lor. Italia e, probabil, țara europeană cu cea mai mare expunere de business pe spațiul rusesc. Potrivit unui oficial guvernamental citat de Reuters, guvernul de la Roma le-a solicitat companiilor italiene să nu participe la întîlnire. Afaceriștii italieni au dat cu flit guvernului și s-au bulucit la discuția cu țarul Putin. Care i-a mîngîiat pe cap și sub bărbiță. Și i-a asigurat de marele lui respect. În 2014, după anexarea Crimeei, grație tocmai amintitei expuneri de business, Italia a fost vîrful opoziției la introducerea de sancțiuni contra rușilor. Oare acum cum se va poziționa?, a scris pe Facebook jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Potrivit unui oficial guvernamental citat de Reuters, Roma le-a solicitat companiilor italiene să nu participe miercuri la o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, destinată impulsionării legăturilor de afaceri între cele două ţări.

Întâlnirea, iniţial programată să aibă loc în noiembrie, va avea loc prin videoconferinţă, cu participarea unor manageri de top din companii italiene precum Enel şi UniCredit, conform unor surse care au văzut lista invitaţilor.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...