spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeȘefa Trezoreriei americane avertizează cu o criză constituțională

Șefa Trezoreriei americane avertizează cu o criză constituțională

-

Președintele american Joe Biden poate profita de un amendament constituțional pentru a evita ocolirea implicită a poziției Congresului, dar acest lucru va duce la o criză constituțională, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu pentru ABC News .

- Reclama -

„Nu ar trebui să fim într-o situație în care trebuie să ne gândim dacă președintele poate rezolva problema datoriei. Va fi o criză constituțională”, a spus ea.

„Ce se întâmplă dacă congresul nu își îndeplinește responsabilitatea? Pur și simplu nu există opțiuni bune. Și cele pe care le-ați indicat sunt printre opțiuni atât de proaste”, a concluzionat ea.

A patra secțiune a celui de-al 14-lea amendament la Constituția SUA prevede că solvabilitatea datoriei publice nu ar trebui să fie pusă la îndoială. Această secțiune poate permite președintelui să decidă problema datoriei publice fără aprobarea Congresului.Trezoreria SUA a notificat Congresul în ianuarie că au fost luate măsuri extraordinare din cauza plafonului estimat la 31,381 trilioane de dolari pentru datoria guvernamentală. Casa Albă cere ca Congresul să ridice plafonul fără nicio condiție. Dar Camera Reprezentanților, cu majoritate republicană, leagă mișcarea de reducerea cheltuielilor. Între timp, după cum a avertizat Yellen, fără a rezolva această problemă, guvernul nu va putea continua să-și îndeplinească obligațiile, eventual până la 1 iunie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img