spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateȘefa Senatului în afacerea gazelor scumpe pentru români: o amendă de 6...

Șefa Senatului în afacerea gazelor scumpe pentru români: o amendă de 6 milioane de euro

-

Consiliul Concurenței a sancționat compania Delgaz Grid SA, membră a grupului E.ON, cu o amendă în valoare de circa 30 de milioane lei (aproximativ 6,1 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor conexe distribuției de gaze naturale, respectiv pe piața serviciilor de verificări și revizii tehnice ale Instalațiilor de Utilizare a Gazelor Naturale (IUGN) în zona de distribuție a Delgaz Grid SA, conform Mediafax.

- Reclama -

În conducerea companiei a fost până la alegerile parlamentare de anul trecut Anca Dragu, actualul președinte al Senatului din partea USR-PLUS.

Compania a fost implicată într-o anchetă pentru posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals: 87 de percheziții în București și în 20 de județe din țară au fost efectuate recent de polițiștii de investigare a criminalității economice la sediile firmei de distribuție de gaze Delgaz Grid, subsidiară E.ON România – aceasta din urmă condusă din postul de director general adjunct de Anca Dragu, scria anul trecut  Guvernare.net.

De la începutul anului 2019, Anca Dragu este responsabilă de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR în E.ON România, compania-mamă a Delgaz Grid, cea care ar fi trimis, potrivit autorităților, date eronate către ANRE, pentru ca Autoritatea de reglementare în Energie să aprobe creșterea tarifelor de distribuție plătite de clienți cu 10,4%. Greu de crezut că membrul consiliului director al unuia dintre cei mai importanți furnizori de utilități din țară nu a știut de această operațiune, care s-ar fi desfășurat atât în 2018, cât și în 2019, nu-i așa?, mai scrie sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...