spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăJustitieȘefa Înaltei Curți: Judecătorii instanței supreme se pensionează la o vârstă la...

Șefa Înaltei Curți: Judecătorii instanței supreme se pensionează la o vârstă la care pe plan mondial se consideră că abia dobândeşti înţelepciune şi raţionament juridic

-

Judecătorii instanței supreme se pensionează la o vârstă la care pe plan mondial se consideră că abia dobândeşti înţelepciune şi raţionament juridic, a afirmat, miercuri, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

  • Calitatea de judecător la Înalta Curte nu este o poziţie comodă. Încărcătura psiho-emoţională, necesitatea păstrării în permanenţă a celui mai înalt nivel de pregătire profesională, acceptarea posibilităţii exprimării unei poziţii critice, uneori vehemente, în spaţiul public, sunt inerente acestei înalte demnităţi. Aş dori să fac o menţiune specială cu referire la activitatea judecătorilor care s-au pensionat în anul 2020 şi la începutul acestui an. Au fost mulţi. Le vom simţi lipsa. Deşi ne bucurăm pentru că intră într-o perioadă mai liniştită a vieţii lor, problema pensionării judecătorilor instanţei supreme rămâne pentru mine un motiv de tristeţe, întrucât pierdem mult prea devreme contribuţia unor oameni extrem de valoroşi. Înalta Curte pierde judecători prin pensionare la vârsta la care, pe plan mondial, se consideră că abia dobândeşti înţelepciune şi raţionamentul juridic, care sunt necesare pentru a judeca în ultimă instanţă în cadrul unei jurisdicţii supreme. De ce se întâmplă acest lucru? Răspunsul la această întrebare trebuie să-l găsim împreună”, a declarat Corina Corbu.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img