spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitateȘefa Comisiei Europene vrea promovarea homosexualității în rândul minorilor. Afirmă că este...

Șefa Comisiei Europene vrea promovarea homosexualității în rândul minorilor. Afirmă că este o „rușine” că Ungaria a interzis

-

Legea ungară care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor este o „ruşine” şi contravine „valorilor fundamentale ale UE”, a estimat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmit AFP şi dpa.

- Reclama -

„Le-am dat instrucţiuni comisarilor mei de resort să scrie o scrisoare autorităţilor ungare pentru a ne exprima preocupările în plan legal, înainte de intrarea în vigoare a legii” respective, a precizat şefa executivului european într-o întâlnire cu presa.

O declaraţie susţinută până acum de 15 din cele 27 de state membre ale blocului comunitar îndeamnă Comisia să ia măsuri împotriva Ungariei în legătură cu această lege, adoptată de parlamentul de la Budapesta săptămâna trecută şi care interzice punerea la dispoziţia minorilor de cărţi ori filme în care se face referire la altfel de orientări sexuale decât heterosexualitatea, precum şi portretizarea comunităţii LGBT ca fiind o parte normală a societăţii.

Declaraţia iniţiată de Belgia a fost semnată până acum de Olanda, Luxemburg, Franţa, Germania, Irlanda, Austria, Italia, Spania, Danemarca, Finlanda, Suedia şi cele trei republici baltice.

„Această lege face în mod evident discriminare între oameni pe baza orientării lor sexuale”, a conchis miercuri von der Leyen, asigurând că va „folosi toate puterile Comisiei pentru a garanta respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor UE”.

Vicepreşedinta CE Vera Jourova a afirmat marţi că executivul european examinează controversata lege pentru a stabili „dacă şi cum încalcă dreptul european”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...