spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizeSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere clarificări Comisiei...

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere clarificări Comisiei Europene în scandalul listelor negre

-

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare în care să ceară clarificări referitoare la solicitările de informaţii cu privire la anumite cazuri de corupţie adresate de organismul european autorităţilor române.

- Reclama -

„Prin hotărârea nr. 237 pronunţată azi, (…) Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului, convinsă fiind de rolul Comisiei Europene în evaluarea progreselor României în domeniul justiţiei, ţinând cont de ampla dezbatere determinată de apariţia în spaţiul public a documentului datat 10 octombrie 2012, trimis Ministerului Justiţiei de către Comisie, a apreciat ca utilă transmiterea unei scrisori acestui organism european, în vederea lămuririi exacte a sensului solicitărilor cuprinse în paragrafele 18 şi 20, aceste informaţii fiind menite să înlăture orice speculaţii în această privinţă”, se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, Secţia pentru judecători a mai hotărât să transmită o solicitare către Ministerul Justiţiei, pentru comunicarea oricăror clarificări în legătură cu documentul respectiv, inclusiv cu privire la instanţele angrenate în procedurile de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...