spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriSecretul britanicului din scandalul Cambridge Analytica-PSD

Secretul britanicului din scandalul Cambridge Analytica-PSD

-

Aveţi grijă la manipulări pe subiectul SCL/CA! Până acum, nu există probe concrete că SCL/CA a lucrat recent pentru un politician din România. Spun asta pentru că lucrez de 1 an la această investigaţie şi acum ceva timp, tot aşa, după ce am publicat, s-a dorit ca investigaţia să fie directionată politic pe o zonă sau alta a scenei. Am reacţionat atunci, ca şi acum. Astăzi, după ce am publicat al 5-lea episod al anchetei, a apărut brusc si din senin un domn pe AP care se prezintă pentru AP „consultant britanic” şi care spune că a fost contactat de un oficial CA să lucreze în 2016 pentru PSD. Cu dezamăgire vă spun că domnul Murray este editorialist Dilema Veche, Hotnews, se prezintă freelancer şi trăieşte în Bucureşti, a dezvăluit pe facebook jurnalista Sorina Matei.

Ulterior, Matei a completat postarea:

Deci oamenii care fac fakeul cu Murray sunt foarte foarte prosti.
Dacă cineva da un google, vorba lui Vanghelie, poate afla cine este de fapt domnul Murray care a apărut azi, brusc, din pământ din piatra seaca, după un an de scandal, pe climatul lui, doar sa ducă CA spre o anumită zona a clasei politice unde nu exista nicio proba.
De ce sunteți prosti domnilor:
1. Domnul Murray nu prea este consultant. Este de fapt un novelist, scriitor din familie. Scrie despre travel, Tibet, revoluții, Roșia Montană și alti cai verzi pe pereti. A fost și pe aici și a publicat caii verzi in zona dreapta e presei / Dilema, Contributors, Hotnews și alte asemenea vehicule media iar in presa britanică este prezentat ca freelancer din București.
2. Domnul Murray care suna brusc la AP nu știe de exemplu un lucru de baza: in 2016 pe Romania nu exista niciun contract înregistrat.
3. Domnul Murray mai face o prostie: mai suna odată la AP și spune ca in România CA a operat prin proxy. Lucru neadevărat. Dovadă că in 2017, deci anul următor, SCL/CA a operat chiar prin biroul din România pe o chestiune mult mai delicata: anticorupția. Devoalarea contractului, plăților și contactelor din SUA i-a făcut sa intre in panica pe cei de la București care au comandat așa ceva și drept dovada acum o luna au modificat contractul.
4. SCL/ CA când vorbește de succesul din Europa de Est, pe care l-am dat azi in titlu, se referă in primul rând la Cehia unde au lucrat la greu și au avut succes.
Și mai sunt…

Un consultant britanic, Rupert Wolfe Murray, care în anul 2016 îşi desfăşura activitatea în România, a declarat că în luna august a acelui an a fost contactat de un responsabil al companiei de analize de date Cambridge Analytica în vederea unei posibile implicări în campania electorală a Partidului Social-Democrat (PSD), a relatat miercuri Associated Press (AP), preşedintele PSD, Liviu Dragnea precizând ulterior, într-o declaraţie acordată AP, că PSD nu a folosit serviciile acestei companii în campania electorală, informează portalul abcnews.go.com.

Conform aceleiaşi surse, compania Cambridge Analytica a precizat la rândul ei că nu a desfăşurat activităţi în cadrul campaniei electorale din 2016 din România, deşi ar fi fost interesată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img